Moreau CHABLIS 1ER CRU MONTMAINS 2017 Zobrazit větší

Moreau CHABLIS 1ER CRU MONTMAINS 2017

Nový produkt

100% Chardonnay
alk. 13%
vinařství: Jean Moreau
oblast: Chablis
barva: bílé
zbytkový cukr: suché

Download the technical sheet

Více informací

Počet Sleva Ušetříte
6 10% Až do 630 Kč

1 050 Kč s DPH

Parametry

Barva Bílé
Země původu Francie

Více informací

Historie a skutečný původ vín z Chablis sahá až do římských dob. Jeho jméno údajně pochází z pochází z latinského výrazu "caplum", což znamená "brod". Vinnou révu zde vysázel již ve 3tím století císař Probus, který dokázal protékající řeku Serein využít i k dopravě vína ze Chablis do Paříže a Auxere, odkud byla dodávána i do zahraničí, zejména do Flander a Anglie.

Apelace se nachází na severu Burgundska, v departementu Yonne a těší se výjimečné geologické poloze podél řeky Serein na obou březích. Půda v Chablis pochází z období Jury (před 150 miliony let) kdy celou oblast pokrývalo moře a dodnes se na vinicích dají nalézt artefakty v podobě lastur a ústřic.

Klimatická oblast Montmains o rozloze 37 hektarů se nachází na levém břehu řeky Serein v obci Chablis. Tato vína jsou v mládí často přísná a vyznačují se minerálními a citronovými vůněmi a vynikají potenciálem ke stárnutí.

Elegantní světle zlatá barva. Jemná minerální a uzená vůně s tóny lískových oříšků a podrostu, které umocňuje citronová kůra.

Bohatá a pevná chuť plná žlutomasého ovoce. V dlouhém závěru se projeví krásně strukturovaná mineralita.

Párování s vínem a jídlem

Jemné bílé víno, které se bude skvěle hodit k mořským plodům, zejména ústřicím a humrům, ale také ke grilovaným rybám a kozímu sýru.

Příslušenství

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook